неділю, 17 жовтня 2021 р.

Діти Арея: Три життя адмірала Івана Григоровича

Мережева команда джур-кіборгів "Діти Арея" має не легкий старт в організаційному плані. Проте за їхнім символом не тільки лунає гімн Зони АТО "Меч Арея", а і мудрий та наполегливий виховник  - полковник Костиря Всеволод Юрійович, викладач історії українського війська Комунального закладу освіти «Ліцей митно-податкової справи з посиленою військово-фізичною підготовкою при Університеті митної справи та фінансів, Дніпровської міської ради», м. Дніпро (КЗО ЛПВФП при УМСФ ДМР) , кандидат технічних наук, доцент, старший науковий співробітник, лауреат премії МІА ім. академіка НАН України К.Ф. Стародубова в галузі спеціального матеріалознавства. І як людина технічна, Всеволод Юрійович втілення ГІС-проекту почав із пошуку ключового образу героя команди - адмірала Івана Костянтиновича Григоровича, українського дворянського роду. Можливо, саме з тих аристократичних кіл офіцерського корпусу у наш час під ударами мас-культури просочилося дещо з гармонійного виховання особистості і громадянина. 

Як писав адмірал сам про себе, "батько мій походив з козаків, з Сіверщини", який усе життя, навіть у спілкуванні з російським царем використовував так званий "суржик", бойовий офіцер. Командир броненосця "Цесаревич" під час ганебної війни Московії з Японією. Герой оборони Порт-Артуру, двічі поранений, кавалер усіх можливих нагород, кавалер вищих бойових орденів Німеччини, Швеції, Японії, Франції та інших держав. Останній морський міністр Російської імперії. Під його керівництвом розроблені проекти кораблів, які являли собою кістяк флоту під час ІІ світової війни. Після Жовтневого перевороту прості матроси не дали його стратити та підгодовували старого адмірала у голодні роки. Вчитель керманичів флоту УНР А. Покровського та В. Остроградського.
 

Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

КІБЕРДЖУРА: БОЙОВЕ БРАТЕРСТВО МОЛОДІ

кіберджура: Бойове братерство МОЛОДІ.  ДО ЮВІЛЕЙНОЇ РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ НАТО   нато -  це не вибір шляху розвитку України, не мрії багатьох ...